Sofia Hahr spanar på bokåret 2016!

Humor, fantasy, kärlek eller fakta. Vad blir den stora trenden under bokåret 2016?
Vi har frågat de som borde ha svar på den frågan – bokförläggarna. Här svarar Sofia Hahr, förläggare på Rabén & Sjögren på våra frågor.

Vad känns nyast och roligast?Sophia Hahr
– Att gränsen mellan bok och tecknad serie har börjat lösas upp. Det kommer nya typer av böcker där man kombinerar det bästa från böckerna med det bästa från serierna: bra texter med mycket illustrationer för alla åldrar. Det känns nytt roligt, tycker jag!

Finns det något du är trött på?
– Jag är lite trött på att det finns så få roliga tjejer i böckerna. Det finns så många roliga killar att läsa om. Var är tjejerna?

Vilka genrer känns hetast?
– Faktaboken har fått ett uppsving och det känns som om nördighet är en stark trend som håller i sig. Vi vill lära oss saker – historia, matlagning, programmering och allt annat mellan himmel och jord. Det ser man ju också i andra medier, förra årets julkalender är ett tydligt exempel.

Om man tittar ännu längre fram, vad ser du då?
– Jag tror att vi kommer att se fler böcker som vågar experimentera med text och bild. Sedan tror jag också att det om några år kommer att bli trendigt att läsa tjocka böcker – i alla fall hoppas jag det, för jag gillar själv att försvinna in i en riktigt bra, tjock bok. I böckernas värld finns inget less is more!
Vera och Buster: Önske-ponnyn
Tack Sophia Hahr!

Här är en av många böcker Rabén & Sjögren ger ut, en bok för mellanstadiebarn som älskar ridning och hästar >

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *