Vi älskar En läsande klass

För några år sedan började man prata om att svenska barn blir allt sämre på läsförståelse. Läsförståelse innebär helt enkelt att läsa en text och förstå vad den vill säga, och det är otroligt viktigt, både för att hänga med i skolan och om man vill plugga vidare. För tänk efter – nästan allt vi gör kräver att vi kan läsa och förstå text!

Det har startats många olika projekt för att öka läsförståelsen. Ett som vi brinner lite extra för är En läsande klass, som författaren Martin Widmark tog initiativ till. Det vänder sig till skolor och vill sprida en speciell metod att jobba med så kallade läs-strategier.

I medlemstidningen nr 12 kan du inte bara läsa ett reportage om en skolklass som ingår i projektet. Du och din familj kan också vara med och bidra till att fler barn och unga får en bättre läsförståelse. För alla medlemmar som köper sitt utvalda bokpaket skänker vi nämligen 5 kronor till En läsande klass. Ett viktigt projekt, tycker vi. Det handlar ju om er framtid!Lisa Jannerling

LISA JANNERLING, redaktionschef

One thought on “Vi älskar En läsande klass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *