Tanken svindlar när jag tänker på Astrid

Astrid Lindgren. Foto av Roine Karlsson”Grattis Astrid! Att vår Astrid fyller 80 år den 14 november i höst lär nog ej ha undgått någon. … ”
Jag minns fortfarande den meningen i extratidningen som kom med Barnposten hösten 1987. Att Barnens Bokklubb var ett med Astrid Lindgren var då en självklarhet, men idag är det inte alla som vet. Astrid var inte bara författare, utan också förläggare, och en ivrig påhejare av Barnens Bokklubb!

Min kollega Kerstin, som jobbat här bra mycket längre än jag, minns hur hon brukade titta in på redaktionen som då låg vid Observatorielunden för att prata lite och ibland bidra med några rader till medlemmarna. Tänk det, att få personliga brev från Astrid Lindgren i din tidning! Vi citerar ur ett av dem i det jubileumsreportage om Astrid Lindgrens koppling till Barnens Bokklubb, på s. 8-9, som publiceras i medlemstidningen nr 7. Kanske något att spara, precis som det jubileumsblad jag fick 1987? Det är fint att vara del av en bokklubb med historia. Vi har haft flera av Astrid Lindgrens böcker som huvudböcker när de gavs ut första gången. Tänk om någon av böckerna i ditt utvalda bokpaket i det här numret kommer bli en klassiker som Nils Karlsson Pyssling eller Lotta på Bråkmakargatan! Jag tänker när vi sitter här på Barnens Bokklubb om 30 år och ser tillbaka, när Pippi fyller 100 … Tanken svindlar.

JOHANNA STENIUS, vik. chefredaktör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *