Dags att ge av allt jag fått!

Äntligen, äntligen vår! Dagarna är mycket längre än nätterna, skidorna är sedan länge bortglömda i ett dammigt förråd och nya springskor sitter på fötterna. Våren är här, och snart också sommaren. Jag sover alltid mindre under sommaren, och ligger gärna och läser halva nätterna. Vi som jobbar på Barnens Bokklubb har ju den stora lyckan att få läsa nästan alla fantastiska barn- och ungdomsböcker som ges ut! Tänk om jag hade vetat som bokslukande barn på 1980-talet och ivrig prenumerant på Barnposten att jag en dag skulle skriva i den själv. Vilket drömjobb! Jag var sällan så glad som de dagar det bruna paketet landade i brevlådan och jag minns tydligt hur jag övertalade pappa att inte avbeställa en enda bok. Man ville ju inte missa något bra!

Barnens Bokklubb står för kvalitet. Vi vet vilka böcker som är allra bäst, vi hittar gömda guldkorn, ställer de klurigaste frågorna till författarna och följer med många barn som en röd tråd genom uppväxten. Det är ett stort ansvar, som vi gärna tar på oss! För det finns inget bättre än böcker. Att läsa själv, läsa högt, återkomma till, bli arg på och minnas för resten av livet. Allt det har jag själv en gång fått av Barnens bokklubb. Nu är det dags att ge tillbaka!

JOHANNA STENIUS, vik. chefredaktör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *