Hur görs bebisar?

hur-görs-bebisarHär kommer ett boktips i barnafödartider!

Hur görs bebisar? är en lite annorlunda och riktigt bra bok om det där som är så svårt att förklara på ett bra sätt för ett litet barn: Hur blir en bebis till egentligen? Boken, som ges ut av genussmarta förlaget Olika, är helt könsneutral så att man slipper allt det där med mamma och hennes snippa och pappa och hans snopp. Den utgår alltså inte från att alla barn produceras på det traditionella gamla sättet, av en mamma och pappa som kramas lite extra länge i sängen en kväll. Istället får vi veta att bebisar kan komma till på alla möjliga sätt – och att familjer kan se ut precis hur som helst. Lite flummigt blir det kanske emellanåt, men sympatiskt och smart! Perfekt läsning för nyfikna barn och föräldrar som inte riktigt vet hur de ska förklara detta krångliga på bästa möjliga sätt.

En annan favorit just nu – min treåring är väldigt inne på det här ämnet – är faktaboken Nyfiken på kroppen. Den är av det mer traditionella slaget, men bra om man på ett sakligt sätt vill prata om kroppen och hur den ser ut och funkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *