En dag på fjället

9789127137769Här kommer ett tips om en riktigt fin och rolig sportlovsbok!

Bjørn R. Lie har skrivit och illustrerat En dag på fjället, en helt underbar bilderbok med fjälltema. På varje uppslag får vi se olika scener och alla som varit på skidsemester kommer att känna igen sig även om det är en salig blandning av människor och djur som rör sig i backarna här. Vi får se hurtbullarna i längdspåret med ryggsäckarna fulla av apelsiner, backhopperskan Rosa Rosenkål som just ska kasta sig ut för backen, ett kärlekspar som myser i liften … Och allt ackompanjeras av en berättarröst som låter precis som gamla tiders klämkäcka sportreferat (perfekt översatt av Thomas Tidholm).

Fantastiska illustrationer och väldigt, väldigt rolig läsning!

Här kan du beställa boken hos Barnens Bokklubb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *