En bok att se fram emot: Under ägget

underäggetVårböckerna har knappt hunnit komma ut än, men här på Barnens Bokklubb har vi redan fullt upp med sommarutgivningen. Och JISSES vilken bra boksommar det blir i år. Jag har faktiskt aldrig sett så fullspäckade sommarlistor från förlagen.

Och bra böcker är det också! En av godbitarna som garanterat kommer dyka upp hos oss är boken här till vänster, Under ägget av Laura Marx Fitzgerald. Det är en bok för 9-12-åringar och så här skriver förlaget:

Theodora, eller Theo, som hon kallas, är tretton år. När hennes älskade morfar Jack omkommer i en bilolycka blir hon ensam kvar med ansvaret för sin halvgalna mamma, deras fallfärdiga gamla townhouse i Greenwich Village i New York och inte ens 400 dollar att leva på.
Men så råkar Theos klumpiga katt ha omkull en flaska rengöringsvätska med sprit i, och den hamnar på en tavla som tillhört morfar. Theo upptäcker att dold under målningen finns en annan bild som ser ut som ett äkta gammalt mästerverk. Hur har den hamnat i morfars ägo? Och varför är den övermålad?

Med hjälp av en skara omaka vänner – kändisbarnet Bhodi, den excentriske bibliotekarien Eddie och prästen Cecily – börjar Theo söka efter gåtans svar över hela Manhattan. Undan för undan rullas en makalös historia upp om Theos morfar, renässanskonstnären Rafael och hemligheter som bevarats ända sedan andra världskriget och nazisterna.

Boken kommer ut den 18 juni – håll utkik här oss oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *