Favorit: Lotta på Bråkmakargatan

lottaHar ni sett de fina nyutgåvorna av böckerna om Lotta på Bråkmakargatan? Kul att de här klassikerna fått sig en liten uppfräschning. För klassiker är de verkligen – och hur bra som helst. Det är ju ganska mycket text i dem, men på Astrid Lindgrens magiska vis funkar de ändå så himla bra att läsa för ett litet barn. Min dotter är strax över tre och ÄLSKAR Lotta. Det är något med den där trotsiga, nästintill anarkistiska lilla ungen som både hon och jag kan känna igen och tycka om. Jag för att Lotta är så rolig och så lik min egen trotsiga unge. Och hon å sin sida tittar på Lotta med något som närmast kan beskrivas som idoldyrkan. Självklart har hon också en samvetsklänning som hon tjatar om att få ha på sig till föris. Och självklart vägrar hon stickiga tröjor. Det är nästan så att jag är lite rädd för att hon ska gå loss på tröjlådan med sin lilla pysselsax en vacker dag.

Men oavsett vad för hyss böckerna inbjuder till så kan man inte säga annat än att de är vansinnigt bra läsning.

Veckans tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *