Stjärnmärkt

stjärnmärktEn av mina absoluta favoritserier är den om systrarna Cahill. Första boken hette Farlig förmåga och kom ut förra sommaren, och nu kommer del två, Stjärnmärkt.

Vad som gör serien så bra? Jo, det är på ett sätt en klassisk tonårsfantasy om häxor, med en lagom dos romantik och spänning. Men så är den uppenbart feministisk också. Handlingen utspelar sig i en värld där häxorna – som alltid är kvinnor – en gång har haft makten i världen. Men de har störtats av männen, och nu lever alla kvinnor under hårt förtryck. Att utöva magi är strängt förbjudet och den som ändå gör det spärras in på mentalsjukhus och drogas ner. När en flicka når en viss ålder måste hon göra ett val – antingen gifta sig eller gå in i Systraskapet, en slags nunneorden där kvinnor hålls kontrollerade av det styrande Brödraskapet. Det är i alla fall meningen.

I berättelsens centrum står de tre systrarna Cahill, tre häxor med starka magiska krafter. Och det finns en profetia som säger att en av dem ska se till att häxorna får makten tillbaka …

Det här är vansinnigt spännande läsning med en lite ovanlig tvist. Missa inte! Boken går att beställa hos oss redan nu, till specialpris dessutom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *