Bäst just nu: Januari

Januariböcker

Nytt år, nya fina huvudbokspaket! Här är de som är aktuella för våra yngre medlemmar just nu – en blandning av tidlösa klassiker, nyskapande bilderböcker och forntidshumor. Klicka på länkarna för att läsa mer eller köpa paketen.

0–2,5 år: Historien om någon + Nyfiken i en strut. Ett fint måste-ha-paket med två klassiska bilderböcker. Historien om någon, skriven av Åke Löfgren och illustrerad av Egon Möller-Nielsen, är en kittlande thriller på småbarnsnivå. Lika spännande som snygg, och den funkar lika bra idag som när den kom ut 1951. Nyfiken i en strut kom ut första gången 1947 och innehåller några av Lennart Hellsings allra bästa verser, visor och berättelser – och inte minst fantastiska illustrationer av Stig Lindberg. Två böcker som är obligatoriska i hyllan!

2,5–5,5 år: Min björnfarfar + Resan. Fantastiska bilder och lite svåra ämnen. Det är vad de här två böckerna har gemensamt. Resan, fint illustrerad av konstnären Camilla Engman och översatt av Bodil Malmsten, är en norsk succébok som handlar om högst aktuella saker. Om att tvingas lämna sitt hem och komma till ett helt nytt ställe, där man varken fattar språket eller hur saker och ting funkar. Fin och viktig läsning för både små och stora. Min björnfarfar är en historia om sorg, saknad och hopp, fint illustrerad av en av Frankrikes bästa barnboksillustratörer.

5,5–8 år: Kanuld på mammutslätten + Urkul med Barna Hedenhös. Ett riktigt forntidspaket för alla som gillade förra årets julkalender på tv! I den första boken får vi möta en helt ny sorts hjälte – en neanderthalarpojke. Häng med hem till grottan och möt mammutar och sabeltandade tigrar. Spännande, lärorik och vansinnigt rolig läsning! Med i paketet följer också ett klurigt pysselhäfte om Barna Hedenhös.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *