Allra bästa julboken

mössensjulaftonI år frossar vi i julböcker hemma hos mig. Min dotter blir tre om en månad, och det här är första året som hon på riktigt fattar grejen med jul – och julböcker. Som jag längtat.

Vi har läst en hel del, men vår absoluta favorit är ändå Sagan om mössens julafton. Det är ju Alf Prøysens klassiska saga som fått stämningsfulla och fina bilder av Catarina Kruusval. Perfekt läsning eftersom de sjunger sången om mössens julafton på föris! Det gör att läsningen får så många fler dimensioner – jag läser sagan högt, vi tittar på bilderna, sjunger sången tillsammans,  pratar om hur VÅR julafton kommer att bli jämfört med musfamiljens … Det blir nästan som om de små mössen i källaren finns på riktigt. Dessutom är det toppen att boken finns i billigt Klumpe Dumpe-utförande!

Men vi läser så klart annat också. Vi håller till exempel på med ett-kapitel-om-dagen-boken Jul i Stora skogen, och så varvar vi med Tomten och den röda halsduken, Tomten är vaken och Lilla Annas julklapp. Och underbara Kajsa Kavat hjälper mormor förstås! Plus att vi bläddrar i Svenska julvisor och sjunger tillsammans.

Jag ser redan fram emot nästa år, då vi kan bygga ut julbiblioteket ännu mer!

Här hittar du alla julböcker i vårt sortiment.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *