En sån där man måste läsa

Jag skäms nästan för att erkänna det. Men fram till härom pojkendagen hade jag inte läst Pojken i randig pyjamas. John Boynes bok räknas nästan som en modern klassiker vid det här laget – och inte minst är det en otroligt viktig bok som alla barn och vuxna från nio-tio år och uppåt borde läsa. Men jag har som sagt inte kommit mig för. Förrän nu.

Och OJ vad bra den är. I början av januari kommer den dessutom med nytt omslag (bilden till höger.)

John Boyne, vilken fantastisk författare! Jag älskar hans ton och förmågan att skriva böcker som passar alla åldrar. Det är ju han som skrivit Pojken som svävade (huvudbok för hos oss tidigare i år) och dessutom Pojken som sprang bort, som jag inte läst. Den ska jag nog ta mig an härnäst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *