Delirium blir tv-serie

deliriumWow – har ni hört att Lauren Olivers Delirium ska filmas? Tack för tipset, BookLover.

Men den ska inte bli långfilm, utan tv-serie. Det är tv-bolaget Fox som ska göra ett pilotavsnitt. Skoj! Det är många liknande filmprojekt på gång, så en serie blir nog bra för omväxlings skull. Berättelsen (en otroligt spännande dystopi med romantiska inslag) är ju dessutom ganska maklig i sitt tempo, och egentligen inte särskilt actionladdad förrän på slutet, så jag tror den kommer att göra sig fint i kortare avsnitt där både huvudpersonen Lena och miljöerna hinner utvecklas.

Så här skriver Lauren Oliver på sin blogg:

I know that some of you are concerned that a TV show will be “untrue” to the books, due to the need to add content in order to flesh out the story to a full season. Never fear! Look, the books will always be the books. No adaptation, either for film or TV, will or can completely replicate and remain faithful to them—it’s a totally different art form! I like to think of this as a new riff, a new interpretation of the story I’ve written. TV, more so than novel writing, is a collaborative art form (although there is plenty of collaboration between me and my editor!

Låter betryggande. Läs mer om Delirium här. Del två, Pandemonium, kom ut för någon vecka sedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *