Böcker man längtat efter att få läsa #37

historien_om_någonHärom dagen fyllde min dotter två år, och i ett av paketen från mig låg Åke Löfgrens Historien om någon. Den klassiska bilderboksdeckaren, ni vet, där man får följa den röda tråden genom boken för att lista ut vem som stökat till i huset. Jag läste den inte själv som barn, men ända sedan min dotter föddes har jag längtat efter att hon ska bli tillräckligt stor för den. Den är ju faktiskt genialisk. Superspännande, och inte minst väldigt tilltalande för alla oss med smak för retroestetik.

Och SOM den funkar för en tvåårig liten läsare. Plötsligt är lilla M nämligen helt inne på ”riktiga” bilderböcker – till skillnad från för någon månad sedan då hon fortfarande föredrog lite enklare historier med mindre text.

Julens höjdare har annars varit Astrid Lindgren och Kitty Crowthers Tomten är vaken. Jag anar att den kommer att bli obligatorisk julläsning i vår familj i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *