Nära döden

När jag läste den sista Harry Potter-boken var jag helt säker på att Ron skulle dö. Det kändes bara så. För i en riktigt bra bok ingår det ju (ofta) att någon dör som man potterfilmenverkligen inte vill ska dö. Gissa om jag andades ut rejält när jag hade läst de sista lyckliga sidorna. Men jag var faktiskt inte så fel ute. Härom dagen läste jag att J.K. Rowling egentligen var såååå nära att ta livet av den rödhårige trollkarlen Ron Weasley. Så här säger hon i en intervju med Harry-skådisen Daniel Radcliffe, som läckt ut från den kommande dvd:n med sista filmen:

Funnily enough, I planned from the start that none of them would die. Then midway through, which I think is a reflection of the fact that I wasn´t in a very happy place, I started thinking I might polish one of them off. Out of sheer spite. ‘There, now you definitely can’t have him any more.’ But I think in my absolute heart of hearts, although I did seriously consider killing Ron, [I wouldn’t have done it].

Stackars Hermione, vilket hemskt slut det kunde ha blivit.

Här hittar du den NÄST sista filmen, Harry Potter och dödsrelikerna del 1.

byline_lisaJ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *