Författarmöte hos Alfabeta bokförlag

Idag var det författarfrukost hos Alfabeta förlag i deras mysiga lokaler på Södermalm. Först var det frukost och sedan författare, i den ordningen.

Författarna var Per Nilsson och Kajsa Lindström. Per Nilsson började med att berätta lite om sin nya bok Extra: En morgon stod hon bara där – som är första delen i en serie om sex böcker. Det var en tjej i en klass Per besökte som inspirerade honom till Extra, flickan i boken. Det är ofta så han gör Per, låter sig inspireras av de barn och ungdomar han möter på sina författarbesök runtom i Sveriges skolor. Han frågar och lyssnar och använder i sina böcker. Och med väldigt lyckat resultat måste jag säga, för det är inte så många författare som känns så sanna i sitt berättande som han.

Sedan var det Kajsa Lindströms tur att berätta om sin bilderbok Nalla och Björn bygger en drake. Kajsa har i flera år tillverkat och sålt gosedjur för barn, men också alltmer börjat göra samlardjur som hon bygger hela små miniatyrvärldar åt. Och i sin debutbok om Nalla och Björn har hon byggt upp deras värld och fotograferat dem i deras drakbyggarprojekt. Hon berättade också att hon fått tag på en väldigt fin vespa i precis rätt storlek för björnarna, så kanske blir det ett nytt äventyr framöver.

bloggbild110407

byline_anncha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *