Vi rodnar av lycka. Bloggen har fått ett pris!

bbawardDet är bloggen Barnboksprat som har gett oss en Beautiful blogger award med motiveringen:
”Få människor har så bra barnbokskoll som de som jobbar för Barnens bokklubb. Det är en bra klubb, de gör en tidning och en webbplats med intressanta artiklar och de skriver dessutom en bra blogg Barnens bokklubbs blogg. Den bjuder på en bra blandning av aktuella barnbokshändelser, klassiska boktips, samt intressant tyck och tänk.”

Tack!

När man har fått en utmärkelse ska man:

– kopiera in awardbilden i sin blogg
– tacka och länka till den som nominerade
– nominera sju andra bloggare och länka till dem
– berätta sju intressanta saker om sig själv

Vi vill gärna uppmärksamma de här sju bloggarna:

Booklover – ett rum av ord
En superfin blogg som skrivs av tre bibliotekarier med ett genuint intresse för barn- och ungdomslitteratur.

Tonårsboken
En otroligt uppdaterad blogg, med massor av sköna boktips och nyheter från bokvärlden. Imponerande och inspirerande av två 15-åringar.

Sofies bokblogg
En blogg som drivs av någon som beskriver sig själv som en ”bokbloggande, bokälskande boknörd med drömmar om bokskriveri” kan ju inte bli annat än fantastisk. Och Sofie skriver engagerande och inspirerande, så bra att hon faktiskt vann Barnens Bokklubbs novelltävling en gång i tiden.

Book cover girl
En annorlunda och kul blogg med mestadels bilder, framförallt olika tankar och idéer om bokomslag. Något som man borde prata mer om, tycker vi!

Bokunge
Fin, färgglad blogg (med bästa namnet) som skrivs av tre otroligt kunniga barnboksjunkies.

Rabén & Sjögrenbloggen
Bokförlaget Rabén & Sjögrens blogg blandar nyheter från bokbranschen med gästbloggare. Aktuella författare får en vecka att fritt orera på bloggen vilket alltid är väldigt intressant.

Bokbabbel
Bloggaren bakom Bokbabbel är en riktig bokmal, och hennes läslust smittar verkligen av sig. Garanterat gott om bra boktips!

Och berätta de här sju sakerna om oss själva:

1. Vi är 13 kvinnor som jobbar på Barnens Bokklubb, fyra av oss bloggar regelbundet. Och det är faktiskt vi på bilden här på bloggen, tecknade av Stina Wirsén.
2. Tillsammans läser vi ALLA (nästan) barn- och ungdomsböcker (och några vuxenböcker) som ges ut av de svenska förlagen.
3. Astrid Lindgren är vår idol – och en av bokklubbens grundare.
4. Barnens Bokklubb  har funnits sedan 1977 och är Sveriges största bokklubb för barn.
5. Vi ger ut 84 tidningar på ett år (14 nummer i sex olika editioner).
6. Vi är alla gravt bokberoende. Iallafall enligt det här testet.
7. På redaktionen finns en kaklåda, med minst två sorters kakor i. Lådans innehåll varierar med den som har kaffevecka, men är den tom blir det kaos. Dessutom har vi tisdagskaffe och fredagsfika – och så är vi mer eller mindre beroende av Paninis sallader.

4 thoughts on “Vi rodnar av lycka. Bloggen har fått ett pris!

  1. Gunilla, er fd chef

    Stort grattis, det är ni verkligen värda. Nu är jag medlem ”på riktigt” med mitt barnbarn, det är så roligt att få följa klubben i den egenskapen!

  2. Awonke

    Shit bananas, det he4r e4r inte klokt – men jag har redan kf6pt ne4sta roman! Nu ska jag bara komma ihe5g att bf6rja le4sa den innan det e4r tve5 dagar tills vi ska ses och e4ta. f6h prata bok…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *