Dumpad!

Kanske är det när man själv är lyckligt kär som man ibland behöver frossa lite i andras olycka. För mig är det i alla fall så. Jag är nämligen väldigt svag för böcker på temat ”dumpad”. Såna där som man verkligen kan leva sig in i, fulgråta till och få en hård och elak liten igenkänningsklump i magen av. I vanliga fall är det inte lätt att få mig att gråta över en bok, men just när det handlar om kärlekssorg så är jag körd. Det finns ingenting som gör så ont.

Min favorit just nu är Ingrid Olssons senaste bok Komma över. Aj, så bra. Och oj, så snyggt omslag! Den handkommaoverlar om en kille, Jeppe, som just har blivit dumpad av sin tjej. Och alla som någon gång har haft ett förhållande som tagit slut kommer garanterat att känna igen sig: hoppet som inte riktigt försvinner, förödmjukelsen när man inser att man har hoppats för mycket, hjärtevärken när man ser sin gamla kärlek med någon annan första gången …

Annars är min värsta/bästa dumpningsbok Anneli Jordahls roman om kärlekshistorien mellan Ellen Key och Urban von Feilitzen, den med den träffande titeln Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet). Jag läste den på semestern i somras, ensam på ett stekhett hotellrum där jag låg och var sjuk. Sängen var helt sjöblöt efter att jag läst klart. Och då snackar vi inte om febersvett … Inga lyckliga slut i sikte, där inte. Sjukt bra. Men kanske inget för den som har sin senaste dumpning i alltför färskt och plågsamt minne.

Komma över, däremot, kan jag verkligen rekommendera till alla nydumpade där ute. Läs den och få hoppet tillbaka!

byline_lisaJ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *