Uppdrag: Läsa ikapp

Efter två och en halv vecka på Barnens Bokklubb har jag ett problem. Ett ganska angenämt problem. Eftersom jag har jobbat med nyheter och skrivit om vuxenböcker tidigare har jag så klart inte läst ALLT som getts ut för barn och unga de senaste åren. Nu måste jag alltså läsa ikapp lite …

Tur för mig att det är sommar. Långa, ljusa kvällar och stillsamma eftermiddagar på jobbet är ju perfekta för att sluka böcker. Så fort jag får en stund över här på redaktionen flyttar jag från min träsmaksframkallande stol till den marimekkoblommiga soffan som står här ute. Tar en kopp te, drar upp fötterna och hugger in på en bok. Vilket lyxjobb.

Än så länge har jag (förutom en drös helt nya manus som är top secret) läst Sonya Hartnetts Fjäril (usch så hemsk, men väldans bra), Georgia Byngs Molly Moon-böcker (älskar!), lite Meg Cabot, några Pija Lindenbaum som jag missat och en herrans massa Stina Wirsén (storfavvon). I väntehögen ligger dessutom Katarina Kieri och Per Nilssons I det här trädet. Ett angenämt problem som sagt. Mycket att läsa, mycket att sätta sig in i, men det är ett väldigt, väldigt trevligt jobb jag har.

Vilka är era barn- och ungdomsfavoriter från de senaste åren? Vad får jag inte missa?byline_lisaJ

2 thoughts on “Uppdrag: Läsa ikapp

  1. Frida Johansson

    Mina favoriter… Hmm, det är svårt att säga. Jag älskade Astrid Lindgren när jag var mindre (det gör jag fortfarande) men några ungdomsböcker jag rekomenderar är Vindens namn del 1 och 2, Frost, Harry Potter och Twilight serien (självklart)
    Lycka till med läsandet! :)

  2. Lisa Jannerling

    Tack för tipsen, Frida! Harry Potter och Twilight har jag läst och gillar skarpt, men Vindens namn har jag ingen koll på. Ska kolla upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *