Tonårstjejer och hårdrockskillar

Brandon BoydIgår var alla vi som jobbar här på Barnens Bokklubb bjudna på bokmingel. Det var vår egen redaktör (och numera ungdomsboksförfattaren) Lisa, som firade att hennes bok Det är så logiskt alla fattar utom du äntligen är klar med fint omslag och tygkasse och allt. På kalaset trodde Lisa att hon skulle bli intervjuad om boken, men nej, vi fick istället veta hur Lisa själv var som tonåring. Inte helt olik Ester i boken visade det sig. En liten blond smålänning med förkärlek för långhåriga hårdrockare.

Och även om jag själv var (och är) brunett och skåning så kan jag också känna igen mig i Ester. Vi är många som har trånat efter långhåriga bandkillar under tonåren. Och när alla andra trender, som mode, musiksmak och coolaste prylen (från min egen supercoola freestyle till ipod nano och iphone) ändras så står musikkillarna fortfarande ohotade högst upp på popularitetsstegen. Det är märkligt, men något alldeles magiskt händer med små flickhjärtan när en kille får en mikrofon, en gitarr eller ett par trumpinnar i handen. De blir snyggare. Det tycker jag fortfarande. Sen är det ju alldeles fantastiskt att det finns fina killar som Johan (i boken) som finns där när den tuffa musikkillen tappar sin stjärnglans. Fina killar som håller i längden. Som är mer än sin gamla gitarr. Även när de blir äldre och tappar det långa håret.byline_sofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *