Jag syns på facebook alltså finns jag

Idag behöver man knappt förklara för någon vad facebook är. Alla finns där – privatpersoner, artister, författare och företag. En snabb sökning på ”böcker” ger mig en lista på närmare 750 grupper. Allt från grupper för människor som hatar böcker till folk som vill recensera, köpa och byta böcker. Men varför går man med i en facebook-grupp? För att visa för omvärlden vad man gillar och ogillar? För att hitta en mötesplats för likasinnade? För att delta i en diskussion? Eller en kombination av alltihop?

Min farmor, vid tillfället 91 år gammal, bad mig att förklara vad det där ”fäsbock” var för något. Det var inte helt lätt. Farmor hade inga som helst referensramar – varken vad gällde datorns tekniska möjligheter eller grundtanken med ett community. ”Är det inte bättre att man pratar med varandra medan man ser varandra i ögonen” undrade farmor. ”Jo, men om man inte kan det då? För att man bor långt ifrån varandra eller inte har tid att ses. Då är det väl bättre att man pratar med varandra på nätet än att man inte pratar alls?”. Det höll farmor med om.  Fast helt övertygad var hon inte.

Vår Facebook-grupp Barnens Bokklubbs vänner har över 200 medlemmar från landets alla hörn och kanter. Gruppen är vår chans att mötas, att kommunicera, visa vad vi gillar och ogillar. Så gå med du också!

One thought on “Jag syns på facebook alltså finns jag

  1. M

    Kul! Det ska jag definitivt göra. Och jag går med för att visa vad jag gillar och förhoppningsvis träffa likasinnade på vägen.
    /Monia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *